Cinc artistes de les Illes Balears participen en la 38a edició del Festival de Torroella de Montgrí

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l’IEB, ha donat
suport als artistes per prendre part en la cita, que va tenir lloc de l’1 al 9 d’agost

La participació de les Illes Balears va ser notable en tres festivals. Lina Tur, Marco Mezquida, Pere Navarro Quintet, Mazik Duo i Salvatge Cor varen intervenir en el Festival de Torroella de Montgrí, a Fringe (Edimburg) i al festival Jazz a l’Estartit. Tres d’aquests artistes illencs –Lina Tur, Pere Navarro Quintet i Marco Mezquida– també formaran part del grup d’artistes que aglutina Fira B!, que es durà a terme a Mallorca del 27 al 30 de setembre, organitzada per l’IEB.

Pere Navarro Quintet és un quintet encapçalat per Pere Navarro i que presenta el seu nou disc, ‘Perenne’, amb onze temes inèdits seus. Va actuar en el festival Fringe el 27 de juliol i serà el dijous 27 de setembre al Museu de Mallorca a les 18.45 h, en el conjunt d’actuacions incloses a Fira B!


Lina Tur, una violinista eivissenca que interpreta peces de música clàssica, coneguda
en l’àmbit internacional, va formar part de l’elenc d’artistes de la 38a edició del Festival de Torroella de Montgrí juntament amb Enrico Onofri. A Fira B!, actuarà al Conservatori de Palma a les 13.00 h  el diumenge 30 de setembre.


Marco Mezquida i Chicuelo serà l’encarregat del concert inaugural de Fira B!, dijous 27 de setembre a les 22.00 hores al teatre Xesc Forteza de Palma. Marco Mezquida és un músic, pianista i compositor menorquí que va formar part del Festival de Jazz a l’Estartit, com a pianista; Albert Cirera i els 3 Tambors. A banda d’aquests tres músics, també varen ser al festival Fringe com a representants de les Illes Balears Mazik Duo, un duet menorquí que fusiona música clàssica i klezmer per plasmar a través de la seva música les situacions que ha patit la comunitat jueva al llarg de la història; i Salvatge Cor, un quartet mallorquí que ofereix música pop i punk com a reclam, amb David Bowie com a referència.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF