Emergències activa el pla Meteobal i demana precaució davant el temporal que arriba diumenge

L'Aemet preveu fortes pluges i ratxes de vent que poden arribar als 120 quilòmetres per hora a Mallorca i les Pitiüses

El Govern, a través de la Direcció General d'Emergències i Interior, ha activat aquest dissabte el pla Meteobal per fer front al risc de fenòmens meteorològics adversos que es preveuen a totes les Balears a partir de diumenge, segons ha informat en un comunicat. La mesura s'ha pres atenent les advertències de l'Agència Estatal de Meteorologia, perquè estima que hi haurà precipitacions acumulades en 12 h de fins a 120 litres per metre quadrat a Mallorca i 100 l/m2 a Menorca. La pluja anirà acompanyada per fortes ràfegues de vent que poden arribar als 120 quilòmetres per hora a Mallorca i les Pitiüses, i a 80 km/h a Menorca. A més, l'ens alerta d'onades de set metres a la costa eivissenca.

Emergències aconsella la ciutadania que extremi les precaucions en les activitats que es puguin organitzar amb motiu de Sant Antoni i Sant Sebastià. Recomanen, a més, que els foguerons quedin ben apagats i no es puguin revifar pel vent. També demanen precaució a les carreteres, evitar llocs on hi pugui haver despreniments d'arbres, murs, tanques publicitàries, edificis en construcció i mobiliari urbà.

La Direcció General ha explicat que cal allunyar-se de cables elèctrics i objectes metàl·lics, i evitar travessar torrents i zones negades, però també penya-segats i espigons. En cas de tenir una embarcació, Emergències aconsella assegurar que estigui ben amarrada. Per tal de preveure incidents i coordinar les actuacions conjuntes, la Direcció General ha reunit el Grup de Suport Tècnic del pla Meteobal.

La revetla de Sant Sebastià, en perill

L'Ajuntament de Palma està valorant suspendre els concerts i activitats programats amb motiu de la revetla de Sant Sebastià per la previsió de pluja, vent i alerta taronja per a aquest diumenge. Segons varen informar fonts del Consistori, els responsables de les festes es reuneixen cada dia per valorar el risc, però no serà fins al mateix diumenge matí o migdia que es prendrà la decisió.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF