Comerciants de Magaluf es queixen del decret llei contra el turisme d'excessos

Consideren que s'haurien de cercar alternatives al turisme d'oci destinat a la joventut

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, s'ha reunit aquest dimarts amb el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, i alguns empresaris de Magaluf per debatre les mesures del decret llei contra el turisme d'excessos, una iniciativa no molt ben rebuda per alguns dels comerciants de la zona.

Cal recordar que aquest decret regula el turisme d'excessos a tres zones de Balears: la Platja de Palma, Magaluf i Sant Antoni, a Eivissa. En aquestes àrees s'aplicarà un règim estricte que prohibeix que les botigues que venen alcohol l'exhibeixin i obrin durant la nit. Les que s'ho botin, s'arrisquen a multes i a haver de tancar durant tres anys.

Davant aquesta situació, els comerciants han criticat la "retallada exagerada" del tancament de l'activitat, i han manifestat que "per molt que es restringeixin els horaris, la venda d'alcohol es continuarà fent a la platja, perquè l'administració local no té els mitjans suficients per controlar que no es faci". Els propietaris de les botigues també consideren que s'haurien de cercar alternatives d'oci, sense excessos, destinades a la joventut perquè "és un bon client".

Per la seva banda, Negueruela ha exposat que "després de l'esforç que han fet l'Ajuntament i les empreses per modernitzar-se no s'han de veure afectats per uns pocs que no es volen adaptar" a la nova situació i que "les sancions són les mateixes per a tothom". També ha assenyalat que la intenció del decret és "evitar determinats excessos" i ha afirmat que "la majoria de comerciants són "extremadament complidors amb la normativa".

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF