Societat 18/11/2022

El 90% dels casos d'assetjament sexual a la feina els pateixen les dones

El 17,3% de les treballadores ha estat víctima d'aquest tipus de violència de gènere

ARA Balears
1 min
Imatge que podria suposar un assetjament sexual a una dona en l’àmbit laboral.

PalmaCCOO ha presentat aquest divendres el seu darrer estudi sobre la violència sexual en l'àmbit laboral arreu de l'Estat i ha destacat que el 90% dels casos d'assetjament els pateixen les dones, mentre que els casos en què els homes són les víctimes és pràcticament residual. A més, ha subratllat que la macroenquesta que ha duit a terme arreu del territori espanyol ha destapat que més del 17% de les treballadores reconeix haver estat víctimes d'assetjament sexual.

Amb motiu del Dia internacional de l'eliminació de la violència contra les dones (el pròxim 25 de novembre), el sindicat ha publicat aquest estudi per tal de donar visibilitat a "una realitat oculta i ocultada". Des del sindicat han celebrat que amb la Llei d'igualtat l'assetjament sexual o per raons de sexe sigui ja considerat violència de gènere i han assegurat que és "molt positiu, ja que és el tipus de violència més habitual i que més pateixen les dones".

CCOO ha explicat que espera que aquestes xifres que ha fet públiques aquest divendres serveixin "perquè la societat sigui conscient del que han de viure moltes dones als seus llocs de feina i serveixi com un crit d'auxili per erradicar aquestes pràctiques i actuar quan som testimonis d'un cas". Aquest observatori ofereix també ajudes, protocol i pràctiques per actuar quan es descobreixen o es pateixen aquests assetjaments en l'àmbit laboral.

Des del sindicat remarquen la importància que les administracions públiques, les autoritats autonòmiques i estatals i la societat en conjunt siguin conscients d'aquests casos i lluitin i actuïn per erradicar-los tant en l'àmbit laboral com en la vida i la societat en general.

stats