Societat 26/10/2022

El 75% de les tortugues rescatades a les Balears estaven ferides per plàstics

La contaminació humana és la gran causant de les lesions d'aquests exemplars a la mar illenca

ARA Balears
1 min
Una tortuga ferida rescatada pel COFIB

PalmaEl 75% de les tortugues que el Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB) ha rescatat aquest 2022 varen ser trobades emmallades amb plàstics o xarxes. Segons ha detallat el Govern de l'Arxipèlag, a través d'un comunicat, a totes els van haver d'amputar com a mínim una aleta i, a més, algunes d'aquestes van expulsar més de dos metres de corda que havia ingerit.

En aquests deu primers mesos de l'any s'han rescatat 37 tortugues i només 11 no han estat ferides per plàstics que havien arribat a la mar. Aquestes, van ingressar, generalment, per flotabilitat positiva causada per acumulació de gas i es recuperaren després d'un buidatge de més de cinc litres d'aire. Per illes, el COFIB ha rescatat 20 tortugues a Mallorca, 9 a les Pitiüses i 8 a Menorca.

La Conselleria de Medi Ambient ha recordat que les persones que trobin algun animal d'aquesta espècie amb problemes de salut o atrapades per plàstics o elements contaminants han de telefonar a l'112 per posar en marxa el protocol d'actuació. A més, han remarcat que és important no intentar desemmallar l'exemplar, ja que pot causar-li més danys.

stats