Societat 31/03/2021

Un 59% dels transsexuals de les Balears està en atur, segons Ben Amics

Un estudi publicat per l'associació revela les problemàtiques a les quals s'enfronten aquest col·lectiu per accedir al mercat laboral

ARA Balears
2 min
Una imatge d'un transsexual que es mira al mirall.

PalmaUn 59,1% de les persones transsexuals de les Balears està en atur, enfront del 17,3% de la població general, segons una investigació de l'associació Ben Amics i difosa amb motiu del Dia Internacional de la Visibilitat Trans que se celebra aquest dimecres. Segons ha informat l'agència Efe, l'estudi revela les problemàtiques a les quals s'enfronten les persones trans per accedir al mercat laboral i les situacions de discriminació que viuen tant en l'àmbit educatiu com en el laboral.

En el moment de l'enquesta, només un 47,7% de les persones d'aquest col·lectiu tenien feina, bé en el sector privat (31,8%), bé en el sector públic (6,8%) o per compte propi (2,3%). A més, un 6,8% es prostitueix, totes elles dones trans, migrants i majors de 30 anys. La xifra de transsexuals en situació d'atur, amb prestació o sense, ascendeix a un 50%, sumat a les persones que exerceixen la prostitució i aquells que estudien i no treballen, representaria un 59,1%.

L'informe 'TRANsitant cap a la inclusió laboral. Diagnosi sobre la realitat de les persones trans en l'àmbit laboral i educatiu', finançat per la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat, també recull testimonis al respecte. "En aquest moment jo no sabia que era una dona, ho vaig descobrir més tard, estava tan confosa... Em vaig sentir tan sola, tan desplaçada que per primera vegada vaig intentar tallar-me les venes", relata un dels transsexuals.

Segons relaten diferents testimonis a l'estudi, tenen més dificultats d'accedir a un lloc de treball mentre fan el procés de trànsit en l'àmbit sanitari, ja que en moltes ocasions hi ha una incongruència entre la seva identitat, la seva aparença física i la informació que consta en el seu document d'identitat.

L'informe s'ha elaborat per donar visibilitat a les experiències dels transsexuals i evidenciar la necessitat de transitar cap a la igualtat real del col·lectiu, assegurant la seva inclusió en el mercat laboral.

stats