Societat 04/11/2019

Un 11% dels alumnes se senten incòmodes quan coneixen un transsexual, segons Ben Amics

L'associació ha puntualitzat que falten referències LGTBI entre el personal docent

Ara Balears
2 min
Una aula amb pupitres

PalmaL'associació LGTBI de les Balears, Ben Amics, ha estudiat les reaccions de 360 alumnes de dos instituts de Secundària després de conèixer un company transsexual. El resultat ha estat que un 11% han assegurat sentir-se incòmodes davant aquesta situació, mentre que un 3% afirmen que no compartirien pupitre amb un transsexual.

Ben Amics ha explicat aquest dilluns en una nota que, tot i aquestes reaccions negatives, la majoria de respostes a la pregunta de com reaccionaria la persona enquestada davant una companya o un company transsexual són positives, ja que un 55% ha assegurat que no canviaria res respecte de la seva relació amb l'estudiant.

Un 30% dels enquestats han assenyalat que sentirien més confiança i donarien suport als seus companys transsexuals, segons l'informe 'Joves davant la diversitat sexual i de gènere. Estudi pilot sobre les percepcions i actituds de la joventut davant l'orientació afectivosexual i la identitat de gènere', realitzat en els instituts Juníper Serra de Palma i IES Manacor.

Els joves de qualsevol orientació sexual declaren sentir-se més segurs amb les seves companyes que amb els seus companys. "Això vol dir que les persones llegeixen la figura femenina com una figura d'acompanyament, de confiança, de suport, de cura, la qual cosa a priori no és negatiu, però sí que ho és quan se li suposen aquestes característiques pel mer fet de ser dona", segons Ben Amics.

Un 88% dels estudiants enquestats han presenciat alguna vegada insults contra el col·lectiu transgènere. L'estudi també reflecteix que un 16% dels joves enquestats pensen que són correctes les mostres d'afecte entre homosexuals mentre no siguin en públic, enfront del 5% de les dones enquestades.

L'associació ha puntualitzat que falten referències LGTBI entre el personal docent, sobretot "quan l'alumnat percep que el tracte a persones LGTBI és més injust a l'institut i que el professorat manca d'eines per vèncer les violències", tal com considera un 37% dels joves. Aquest estudi pretén donar a conèixer l'actitud i percepció que tenen els estudiants d'aquests dos centres educatius de Palma i Manacor davant la diversitat sexual i de gènere i indagar en la reacció contra la "LGTBIfobia" en aquests instituts.

stats