Societat 19/05/2023

Els 58 alumnes de la primera promoció de Medicina de la UIB treuen plaça al MIR

Raquel Romero ha estat la que ha obtingut millor nota i s'ha situat en la posició 47 dels 10.793 aspirants

ARA Balears
2 min
La Facultat de Medicina de la UIB.

PalmaEls 58 alumnes de la primera promoció de la Facultat de Medicina de la UIB han aconseguit treure plaça en el procés d’adjudicació de les places com a metges interns residents en algun hospital o centre de salut. Tots els estudiants que es varen presentar a l’examen MIR varen assolir la nota de tall de l’examen. Aquesta situació els ha permès participar en el procés d’adjudicació de les places en les 46 especialitats existents. La presa de possessió tindrà lloc els dies 22 i 23 de maig, quan començaran un període d’entre quatre i cinc anys de formació en l’especialitat que hagin triat.

Raquel Romero va ser l’alumna de la UIB que va treure la millor nota en l’examen MIR. Es va situar en la posició 47 dels 10.793 aspirants. Aquesta qualificació li va permetre estar en el primer grup per triar una de les 8.550 places d’especialista ofertes a tot Espanya, 104 de les quals a les Illes Balears. Finalment, Romero s’incorporarà la setmana que ve a l’Hospital Universitari Son Espases en l’especialitat d’anestesiologia.

El procés d’elecció de places es va realitzar entre el 17 d’abril i el 7 de maig, en grups de 1.000 persones segons l’ordre de major o menor qualificació a l’examen. Les places normalment més demanades són les de dermatologia, cirurgia plàstica, medicina forense i neurocirurgia. El Sistema Nacional de Salut també treu places de formació sanitària especialitzada en infermeria, psicologia, biologia, farmàcia, física i química. En el cas d’infermeria, els alumnes de la UIB han pogut optar a les 1.961 places ofertes, 62 de les quals a les Illes Balears, on n'hi ha16 de l’especialitat d’obstetrícia; dues en infermeria del treball; 26 en infermeria comunitària i vuit en infermeria pediàtrica. 

stats