Societat 30/05/2023

El 50,9% dels balears d'entre 16 i 64 anys ha tastat el cànnabis en alguna ocasió

Les Illes són la tercera autonomia on més persones han fumat aquesta droga, únicament superada pel País Valencià i Navarra

1 min
Una dona encenent un cigarret en una imatge d'arxiu.

PalmaEl 27,5% de la població balear d'entre 15 i 64 anys fuma diàriament, cosa que suposa que les Illes són la tercera comunitat autònoma d'Espanya on menys gent té aquest hàbit, únicament superada per Melilla i la Rioja. Així ho reflecteix l'Enquesta sobre Alcohol i altres drogues a Espanya (Edades).

El desglossament de les xifres també mostra que ells fumen més que elles. Un 34,3% dels homes fuma cada dia, mentre que entre les dones, ho fan el 20,5%. Pel que fa al cànnabis, les Balears també se situen en el top 3 de les autonomies (és la tercera). En aquest cas, però, per major incidència en el consum. De fet, el 50,9% dels balears d'entre 16 i 64 anys assegura haver tastat el cànnabis en algun moment de la seva vida, 10 punts per damunt de la mitjana estatal, que és del 40,9%. De nou, els homes (60%) fumen més que elles (41,6%).

El 33% de la població d'Espanya fuma cada dia

Cal recordar que el tabac és la substància psicoactiva més consumida a Espanya, únicament superada per l'alcohol. El 69,6% de la població assegura haver fumat en alguna ocasió de la seva vida i, a Espanya, el 33% de la població ho fa cada dia, un percentatge que, malgrat que es va reduir amb l'aprovació de la llei antitabac de 2005, en els darrers anys ha tornat a pujar. Tot plegat es deu a la pèrdua de la percepció del risc i també a l'aparició d'altres formes de consum com els vapejadors, els quals, segons diversos estudis consultats, són fins i tot més perjudicials que els cigarrets convencionals.

stats