Societat 22/05/2022

Uns 40 veïns de Pere Garau reclamen a Cort un pla que "atengui la seva realitat i necessitats"

"El barri està en lluita i no es cansarà de sortir al carrer a reivindicar el que es mereix", explica l'associació veïnal

ARA Balears
2 min
Uns 40 veïns de Pere Garau s'han manifestat aquest diumenge a Palma

PalmaUnes 40 persones han sortit aquest diumenge als carrers, convocats pels veïns de Pere Garau, per reclamar a l'Ajuntament de Palma un pla o programa que "atengui la realitat i les necessitats del barri". Segons ha manifestat la portaveu Raquel Benito als mitjans, "aquest diumenge els veïns de Pere Garau surten als carrers, pacíficament, per reclamar a l'administració competent un pla o programa que atengui la realitat i les necessitats d'aquest barri, el més poblat de la ciutat, amb 28.394 habitants, segons el padró de 2021". "Pere Garau està en lluita i no es cansarà de sortir al carrer a reivindicar el que es mereix", ha afegit.

En concret, els veïns han reclamat a Cort "un nou centre de salut per a Pere Garau, que sigui pròxim a l'actual ambulatori, que avui dia és insuficient, atesa la densitat del barri, i a més, es troba molt deteriorat, amb rates, brutícia i goteres". Pels veïns, "la ubicació ideal per a aquest nou PAC seria l'antic cinema Metropolitan, amb 2.232 metres quadrats de planta, i pròxim a l'actual centre de salut". "Esperem que l'administració competent atengui aquesta demanda històrica del veïnat de Pere Garau", ha emfatitzat Benito.

Així mateix, els veïns de Pere Garau han reivindicat un pla de neteja per al barri "concorde a la població d'aquest". Perquè, han lamentat, "l'actual pla de neteja és molt deficient, exceptuant la intervenció especial al mercat, que no hauria de computar-se com a pressupost de Pere Garau".

"Els contenidors estan en mal estat, mal situats i, en alguns casos, tenen difícil accessibilitat per a determinats col·lectius", ha denunciat Benito, qui, de la mateixa manera, ha lamentat la "ineficàcia en la retirada de pol·len". Amb relació a la brutícia al barri, la portaveu del veïnat de Pere Garau també ha exigit "una campanya de conscienciació en les principals llengües del barri".

També una altra de les reivindicacions dels veïns de Pere Garau ha estat "l'obertura de la promesa biblioteca". "Celebram que s'obri una biblioteca", han dit, sobre aquesta qüestió, però, han precisat que "fer-ho en 150 metres d'espai per a un barri de més de 28.000 habitants suposa que aquest equipament neixi amb mancances". Finalment, el veïnat d'aquest barri palmesà ha reclamat un institut poliesportiu públic, que avui dia, ha lamentat, és una petició que "sembla ciència-ficció"; zones verdes, "on els nens del barri puguin jugar"; un centre cívic "com tenen uns altres i aquest també es mereix", i una alternativa "suficient" de transport públic.

stats