Societat 13/12/2019

El 38% dels pensionistes de Balears estan per sota del llindar de la pobresa

Segons els sindicats, la meitat de les persones jubilades de les Illes reben un ajut que està per sota del salari mínim interprofessional

A. T.
1 min
Imatge de la concentració de l'Aliança de Moviment Pensionistes de Mallorca

PalmaL'Aliança del Moviment de Pensionistes de Mallorca s'ha constituït aquest divendres amb la intenció de donar "més força i més veu" a la defensa de les pensions. El portaveu de la Plataforma d'Associacions de Jubilats de Mallorca -que és part de l'aliança-, Marino de la Rocha, ha denunciat que "un 38% dels pensionistes de les Illes Balears està per sota del llindar de la pobresa", segons dades dels sindicats.

En aquest sentit, ha recordat que aproximadament "un 50% de les persones jubilades de la Comunitat Autònoma reben un ajut que no arriba al salari mínim interprofessional". Això, diu, contrasta amb "el cost de vida de les Balears, on l'IPC és un dels més elevats de tot l'Estat". Per tal de demanar una "distribució més equitativa de la riquesa", l'Aliança se suma a la convocatòria del proper dilluns i convida tant pensionistes com joves a manifestar-se davant el Parlament balear.

Enfront d'aquesta situació, adverteix De la Rocha -que forma part del sindicat USO-, "és difícil viure amb dignitat". Per això demanen que "a les institucions públiques es prioritzi l'estat del benestar" i proposen que "a tots els ens locals i autonòmics es constitueixin consells de persones grans".

L'aliança està formada per la Coordinadora de Mallorca per la Defensa de les Pensions, Moviments Socials i la Plataforma d'Associacions de Pensionistes i Jubilats. A més, la constitueixen CCOO, STEI, UGT, USO, CGT, ADIS, Ampeb, ARDIP, Basta Ya, Associació Cap Endavant Plataforma Garantim les Pensions, CGT, Infancias Robadas, Kellys Balears, Plataforma de la Sanitat Pública IB, Sindicat de Llogueters, Som Sindicalistes i Stop Desnonaments.

stats