Societat 19/02/2022

Demanen 30 anys de presó per a tres homes per amenaçar i segrestar un matrimoni en una casa de camp

Varen immobilitzar l'home, presumptament, i varen amenaçar-lo de tallar-li un dit si no els donava diners

ARA Balears
2 min
Audiència Provincial de Palma

PalmaL'Audiència Provincial de les Illes Balears jutjarà a partir d'aquest dilluns tres homes acusats d'un violent assalt a un matrimoni en una casa de camp a Artà, durant el qual presumptament varen amenaçar les víctimes de tallar-los un dit si no els donaven diners. Després, varen segrestar el marit per dur-lo fins a un caixer a treure efectiu. Els fets varen ocórrer el 2016.

La Fiscalia demana per als processats penes que acumulen fins a 30 anys de presó pels delictes de detenció il·legal, robatori amb violència en una casa habitada amb eines perilloses i lesions. Es preveu que el judici duri tota la setmana.

La hipòtesi és que els tres acusats, de 34 i 35 anys en el moment dels fets, varen planejar assaltar la casa de camp del matrimoni, a qui un dels acusats coneixia perquè vivia a prop. Segons la versió del fiscal, aquest veí hauria proposat al seu còmplice cometre el robatori, mentre que ell li oferiria refugi a casa seva una vegada comès el delicte. La nit del 9 de desembre del 2016, aquest acusat i un tercer home, amb el rostre protegit amb passamuntanyes, varen anar a l'habitatge del matrimoni, varen entrar a la finca i es varen dirigir a l'edifici principal. Varen forçar la porta amb una palanca.

Els propietaris varen tornar a casa quan els delinqüents eren a dins. Varen abordar l'home per l'esquena i el varen immobilitzar amb una pistola de descàrregues elèctriques, i l'amenaçaren perquè deixàs de forcejar. Prosseguint amb la versió del fiscal, els lladres varen acorralar el matrimoni en una cantonada i els varen exigir que els lliurassin més diners, mentre brandaven un ganivet de cuina de 20 centímetres, i els amenaçaren de tallar-los un dit.

El marit els va donar la cartera, de la qual varen agafar 250 euros. Després li varen fer treure diverses joies i rellotges d'una caixa forta, i de la bossa de la dona varen sostreure joies i 5.000 euros. A continuació, presumptament varen exigir 30.000 euros al matrimoni si volien que els deixassin en pau. En aquest moment, el tercer implicat, el veí que esperava en el seu habitatge, va cridar al seu còmplice i varen acordar que portarien el marit a treure diners. Així, varen introduir la dona al maleter d'un vehicle del matrimoni. Mentrestant, es varen endur l'home a un altre vehicle i varen anar a un caixer a Sant Llorenç. Un dels assaltants conduïa mentre l'altre esgrimia un ganivet contra la víctima. Una vegada al caixer, varen treure'n 550 euros.

La dona va aconseguir sortir del maleter a través dels seients del cotxe i fugir per avisar la Guàrdia Civil. Quan els lladres varen tornar a la finca amb l'home, varen veure que la dona ja no hi era i varen fugir amb el cotxe -el robaren- a la casa del seu còmplice.

A més de la pena de presó, la Fiscalia demana una multa i una indemnització pels efectes sostrets, les lesions i el dany moral. Igualment sol·licita una ordre d'allunyament en favor de les víctimes.

stats