Societat 16/10/2019

Més de 200 persones es manifesten a Palma per demanar que les pensions es blindin a la constitució

A més, reclamen que el mínim del subsidi per jubilació sigui de 1.080 euros

A. T.
2 min
Imatge de la manifestació a Palma

PalmaMés de 200 persones s'han manifestat aquest dimecres a Palma per demanar al govern i als partits polítics que les pensions quedin blindades a la Constitució. Juntament amb això, han reclamat fixar un mínim de 1.080 euros per al subsidi de jubilació i que s'adapti a l'increment de l'IPC.

En "solidaritat amb la mobilització que hi ha hagut a Madrid", la Coordinadora de Pensionistes de Mallorca ha participat en la mobilització per manifestar que "els pensionistes estan empobrits i desatesos perquè no es poden pagar una residència pública", ha assegurat el president, Ciriaco García. A més, ha recordat que "l'article 50 de la Constitució diu que les pensions han d'estar garantides", tot i que consideren que també ho han de fer els pressupostos de l'Estat.

Per part seva, Marino de la Rocha, portaveu de la Plataforma d'Associacions de Jubilats i Pensionistes de Mallorca –la qual agrupa els sindicats CCOO, UGT, STEI i USO–, ha apuntat que "la ciutadania de cada vegada és més conscient del bon sistema social que tenim, però que també es pot millorar". Des de la plataforma insten a un blindatge de les pensions "com a dret fonamental" i que es "prohibeixi que qualsevol govern pugui privatitzar el sistema públic d'aquests subsidis".

"He fet feina des de 16 anys i rep 700 euros de pensió. Si estigués sola, no em bastaria per viure", denuncia Carmen Cano, una de les participants de la manifestació. Aquesta jubilada assegura que va començar a treballar a 16 anys i, tot i això, si no fos perquè també té la pensió del seu home, no podria pagar la casa.

Actualment, "les pensions estan enlaire", afirma José Sánchez, un altre manifestant. "Volem que les blindin pels governs que entrin en un futur. Les han canviades i ho tornaran a fer", assenyala.

stats