Societat 04/02/2024

Unes 200 persones es concentren a Ciutadella contra el 'no' de l'Ajuntament a penjar una pancarta en defensa de la llengua

Plataforma per la Llengua Menorca ha criticat que el Consistori revocàs l'autorització "a darrera hora"

ARA Balears
1 min
A la concentració s'ha desplegat la pancarta en què es pot llegir "Qui estima la llengua la protegeix"

PalmaUnes 200 persones es varen concentrar aquest dissabte davant l'Ajuntament de Ciutadella en protesta per la decisió del Consistori de no voler penjar una pancarta de Plataforma per la Llengua Menorca en defensa de la llengua. Segons ha informat en una nota de premsa, l'entitat va convocar la concentració després que l'Ajuntament denegàs la instància presentada per la mateixa plataforma i que, per tant, que la pancarta no es penjàs. Durant la concentració es va desplegar la pancarta en qüestió, amb el lema 'Qui estima la llengua la protegeix' i s'ha llegit un manifest en què s'ha denunciat la vulneració del dret a la llibertat d'expressió. L'entitat ha recordat que, de fet, l'Ajuntament, tot i haver aprovat la instància en un primer moment, "va acabar revocant l'autorització a darrera hora".

La intenció era col·locar la pancarta en el camí de Maó, en el lloc indicat pel Consistori, entre el 15 i el 20 de gener, dates emmarcades en els actes de celebració de la Diada del Poble de Menorca i Sant Antoni.

"L'Ajuntament ha comès un greuge contra la llengua pròpia i la llibertat d'expressió d'una ONG que únicament pretén lluitar perquè la nostra llengua no retrocedeixi en el seu ús social ni en els drets que li corresponen", ha expressat un dels membres que ha llegit el manifest. Així, la Plataforma també ha assenyalat que aquesta setmana ha presentat un recurs de reposició a la denegació de la instància per part de l'Ajuntament.

stats