Societat 12/02/2024

200 directors es reuneixen a Eivissa per abordar la professionalització de la funció directiva a l'educació

En el marc del congrés, també es tractaran les aplicacions de la intel·ligència artificial o els beneficis de les mentories als directors novells, entre d'altres

2 min
Imatge d'arxiu de la formació 'Lideratge Pedagògic i gestió d'equips', al CFIRDE.

PalmaProp de 200 directors de tot Espanya es trobaran a Eivissa els pròxims dies 15 i 16 de febrer, en el marc de l'IV Congrés Nacional de la Federació Nacional de Directiva de l'Escola Pública d'Infantil i Primària (Fedeip). L'esdeveniment, organitzat per l'Associació de Directives d'Infantil i Primària dels centres públics d'Eivissa i Formentera (ADIPEF), en representació de la Federació Balear (FDIPB), té com a objectiu oferir un espai de divulgació, innovació i intercanvi d'idees entre els equips directius de tot el territori estatal i “posa de manifest el fort compromís de les direccions escolars de les Illes per estar en l'avantguarda educativa en benefici de la qualitat educativa de l'alumnat”, assegura l’organització en un comunicat.

La junta directiva de ADIPEF explica a l'ARA Balears que el congrés "suposa un gran esdeveniment a l'illa d'Eivissa i una mostra de la gran implicació i compromís dels equips directius de les Illes Balears i de tot el territori espanyol per avançar i, en definitiva, millorar les experiències d'aprenentatge dels infants i joves i la gestió dels centres educatius". "Ens endinsarem en temes tan actuals com la professionalització o la intel·ligència artificial, però sense deixar de banda l'acompanyament humà que suposa la mentoria".

Àmplia presència institucional

L'acte inaugural estarà presidit per la representant de l'associació organitzadora, Fina Colomar Rectoria; el president de FEDEIP, Jorge Delgado Martín, la presidenta del Consell Escolar de l'Estat, Encarna Cuenca, i el conseller d'Educació i Cultura del Govern balear, Antoni Vera. La clausura inclourà la presència de la directora general d'Avaluació i Cooperació Territorial del Ministeri d'Educació i Formació Professional, l'eivissenca Mónica Domínguez.

El programa del congrés que abordarà els reptes a curt i mitjà termini de l'àmbit educacional, i comptarà amb experts i reconeguts professionals del món del lideratge pedagògic com Aitor Santxo, del Departament d'Educació del govern basc, o Laura Alegre, subdirectora general de la Funció Directiva i Lideratge Pedagògic del Departament d’Ensenyament Catalunya.

La IA en el sector educatiu, a debat

L'esdeveniment també servirà per plantejar el desafiament de l'aplicació de la intel·ligència artificial en el sector educatiu amb la participació, de Miquel Flexas Sampedro, director de l'Observatori Internacional d'Intel·ligència Artificial, que farà una ponència i un taller, en el qual els assistents podran posar sobre la taula els seus coneixements en aquesta matèria. En la segona jornada del congrés estatal de la Fedeip, es posarà l'accent en la mentoria i acompanyament de les directives principiants per aconseguir els objectius educatius marcats.

L'ADIPEF assenyala que l'objectiu “és oferir una formació de primer ordre als associats de les Illes amb la finalitat d'estar a l'avantguarda de la promoció de l'educació pública de qualitat”. A més de la formació en l'àmbit educatiu, l'ADIPEF considera que es tracta d'una iniciativa que permet mostrar l'illa fora de temporada, amb una clara motivació desestacionalizadora. Per això, es compta amb la col·laboració d'empreses de l'illa, així com amb totes les administracions públiques illenques, per poder oferir als participants diferents degustacions de producte local, així com mostres de la cultura i patrimoni de l’illa.

stats