El nou centre sociosanitari al Verge del Toro tindrà capacitat per a noranta persones

Les obres, que representaran una inversió total de 9,4 milions d'euros, s'iniciaran el 2019 i no estaran enllestides fins a 2022

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol ha visitat avui Menorca per traslladar a les institucions de l'illa, el Consell i els ajuntaments, el Pla d'Usos de l'antic hospital Verge del Toro, de Maó. La recuperació de l'edifici està integrada dins el Pla d'Atenció a les Persones amb Malalties Cròniques. La idea de la Conselleria de Salut és integrar un conjunt de serveis per donar resposta a les necessitats assistencials dels pacients amb malalties cròniques i dels seus cuidadors, i recuperar un espai emblemàtic per al municipi.

Francina Armengol ha destacat que l'estratègia d'atenció a la cronicitat és un dels "reptes centrals i més ambiciosos del nostre Govern". La presidenta també ha volgut transmetre que "la recuperació del Verge del Toro simbolitza la resposta de l'executiu a l'envelliment progressiu de la població gran a les Illes Balears". En canvi, la consellera balear de Salut, Patricia Gómez, parla de "recuperar una infraestructura, tot redissenyant els models d'atenció perquè s'adaptin de cada vegada més a les necessitats dels pacients". Al mateix temps, Gómez ha posat èmfasi en una "major coordinació entre els centres hospitalaris i d'atenció primària, que permetrà una gestió més personalitzada dels casos que s'hi tracten".

El Pla d'Usos preveu una superfície útil de 5.101 metres quadrats i una àrea d'hospitalització amb 60 habitacions, distribuïdes en quatre plantes, que suposaran entre seixanta i noranta llits per a convalescència, cures pal·liatives i especials de llarga estada. A més, comptarà amb una àrea ambulatòria amb un hospital de dia, consultes externes i una unitat d'estimulació cognitiva i de suport clínic. El pressupost per a aquest projecte s'eleva a 9,4 milions d'euros i les obres haurien d'estar finalitzades el primer trimestre de 2022 després de la segona fase.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF