Salut i nutrició 20/04/2022

Salut invertirà 36 milions d'euros a Menorca

La inversió més elevada són els 15 milions d'euros per al Verge del Toro de Maó

Iván Martín
1 min
La consellera Gómez a la roda de premsa celebrada aquest dimecres a Menorca.

MAÓEl Govern Balear invertirà un total de 36 milions d'euros en la sanitat pública menorquina, en el marc del pla Menorca, que ha presentat aquest dimecres la consellera de Salut, Patrícia Gómez: "L'objectiu és augmentar el nombre de professionals i la seva especialització i millorar les infraestructures". Gómez ha destacat l'aposta de l'actual executiu autonòmic en matèria sanitària: "En èpoques passades es van acomiadar fins a 1.400 persones, mentre que des de l'any 2015 s'han incrementat. No és cert que no vulguin venir a l'illa".

D'altra banda, la consellera ha emfatitzat l'augment de la inversió en plantilla, passant dels 51 milions d'euros del 2015 als 69 milions d'euros de l'any passat. A més, dels 11 professionals incorporats a Menorca, 3 s'han sumat a les diferents especialitats de l'hospital Mateu Orfila de Maó: "El Govern està compromès i volem mantenir les 46 persones que s'han incorporat durant la pandèmia, una acció que tindrà un cost d'1,3 milions d'euros". La titular balear de Salut ha anat més enllà i ha assegurat que 60 professionals milloraran les seves condicions laborals passant d'interins a fixos.

Pel que fa a les inversions, Gómez ha detallat l'adquisició d'un equip de ressonància magnètica per 1,2 milions d'euros i la instal·lació de plaques fotovoltaiques per 3 milions d'euros. Finalment, el Govern invertirà 7,7 milions d'euros en l'ampliació del Canal Salat de Ciutadella, 5 milions d'euros en Es Banyer (Alaior), 200.000 euros en Es Mercadal, 1 milió d'euros a Dalt Sant Joan i 15 milions d'euros en el Verge del Toro, aquestes dues últimes instal·lacions a Maó.

stats