Salut i nutrició 01/06/2020

Menorca presentarà dimecres una guia per reduir el malbaratament d'aliments

Les mesures afecten tots els sectors del circuit alimentari

Ivan Martin
1 min
La institució treballa en diferents vessants la lluita contra el malbaratament alimentari.

MaóEl Consell de Menorca presentarà aquest dimecres una guia de mesures per prevenir i reduir el malbaratament alimentari. Serà de manera virtual i a través de la plataforma Zoom, i hi participaran la consellera insular de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera, Maite Salord, i l'autora del document, la nutricionista Noemí García. L'objectiu de la guia és donar a conèixer un seguit de pautes per disminuir el malbaratament alimentari plantejant actuacions que es poden dur a terme als diferents sectors que intervenen en el circuit alimentari (producció, comerços, el canal Horeca, les col·lectivitats i les llars).

El gener del 2017 el Consell de Menorca es va adherir al conjunt de ciutats signatàries del Pacte de política alimentària urbana de Milà, més conegut com el Pacte de Milà. Aquest compromet unes 160 ciutats a desenvolupar sistemes alimentaris sostenibles, inclusius, resilients, segurs i diversificats per assegurar una alimentació saludable i accessible per a tota la societat.

Des del 2018, Menorca disposa d'una estratègia alimentària, treballada des de l'òptica de la Reserva de Biosfera, que esdevé un full de ruta clau per avançar cap a una alimentació saludable i sostenible per a l'illa. L'estratègia ha tingut des de l'inici el suport tècnic i econòmic de la Fundación Daniel & Nina Carasso.

stats