Salut i nutrició 02/02/2022

Dos equips de sanitaris militars reforcen la campanya de vacunació a Menorca

Vacunaran al Mateu Orfila i el Canal Salat

Iván Martín
1 min
Militars de l'exèrcit espanyol vacunant a Menorca.

MAÓL'àrea de Salut de Menorca ha anunciat la incorporació de dos equips de militars per reforçar el procés de vacunació contra la covid-19 a l'illa. En concret, cada unitat estarà formada per un infermer i un tècnic administratiu, que estaran ubicats a l'hospital Mateu Orfila de Maó, però també es desplaçaran al centre de salut Canal Salat de Ciutadella.

La directora d'Infermeria de Menorca, Bàrbara Duque, ha explicat que els equips militars estaran disponibles de dimarts a dijous durant 12 hores: "Els dimecres aniran a Ciutadella perquè els últims dies ha davallat el nombre de citacions al Mateu Orfila, i tanmateix a la capital de Ponent no ha disminuït la demanda de vacunació".

D'altra banda, Duque ha advertit que les citacions de vacunació infantil han patit un retrocés: "Teníem programats quatre dies de citacions al Mateu Orfila i un al Canal Salat i Es Banyer, i ens hem vist obligats a reduir perquè no s'omplen les cites", i ha assenyalat algunes possibles causes: "Hi ha pares que tenen dubtes i la taxa de positivitat és molt elevada entre aquest col·lectiu; probablement d'aquí a unes setmanes tornarem a tenir demanda".

Els militars arriben a Menorca des de la Comandància General de Ceuta i de la Legió, en el marc de l'operació Baluarte de suport a la lluita contra la pandèmia.

stats