Jaume Gomila , PRESIDENT DE SA XERXA DE TEATRE INFANTIL I JUVENIL
Societat 05/09/2013

"Els polítics estan obligats a promocionar la cultura"

Jaume Gomila, president de Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil

2 min

Jaume Gomila, president de Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil

Molta gent creu que la cultura no és tan important, què els diríeu?

Que és cert, el primer són les necessitats bàsiques de la població, però hem de tenir en compte que un dels objectius dels nostres polítics és, per llei, la promoció de la cultura que es fa aquí. La feina que feim les associacions és econòmicament austera i té un retorn social enorme. En el nostre cas, hem intentat ajudar el teatre que es fa aquí a sortir fora de les Illes i a situar-lo en el mapa mundial.

És cert que només viviu d'ajuts públics?

Tenim el suport d'empreses privades que dediquen part dels beneficis a projectes com el nostre. Entitats bancàries, cadenes hoteleres, navilieres i desenes de petites i mitjanes empreses creuen en el que fa Sa Xerxa i ens donen suport econòmic.

I què aporta a la societat balear Sa Xerxa de Teatre?

A banda d'una fira centrada en els joves i els infants, festivals i premis que atreuen el turisme cultural i la desestacionalització que tant sentim predicar, treballam perquè les companyies teatrals i els alumnes que es formen en activitats escèniques tinguin més oportunitats de professionalitzar-se i de donar a conèixer la cultura que feim aquí.

Com ha canviat el tragí econòmic la vostra associació?

Els quatre treballadors que teníem són a l'atur i ara fan feina com a voluntaris. Hem hagut de mantenir una activitat de mínims suprimint gran part dels projectes.

Podem fer alguna cosa perquè enguany hi hagi Fira de Teatre Infantil i Juvenil a Vilafranca?

Demà a les vuit de l'horabaixa, prop de la torre dels Falcons de Portocristo celebrarem "Els infants veuen músiques". Serà una vetlada de música i poesia per a petits i grans emmarcada en la campanya "Salvem Sa Xerxa, salvem la Fira". A més, diversos artistes plàstics reconeguts s'han bolcat amb nosaltres i ens han cedit serigrafies signades que venem al nostre web (www.saxerxa.org) i que serviran per eixugar part del forat econòmic de l'associació.

stats