Política 09/05/2015

Jaume Font: “Un pacte PP-Ciutadans seria pitjor que el que hem tingut”

Jaume Font (sa Pobla, 1961) es presenta com a candidat d’El Pi al Parlament amb l’objectiu d’obtenir representació i ser determinant.

Q. Torres
2 min
Jaume Font: “Un pacte PP-Ciutadans seria pitjor que el que hem tingut”

PalmaJaume Font (sa Pobla, 1961) es presenta com a candidat d’El Pi al Parlament amb l’objectiu d’obtenir representació i ser determinant.

Com es duu no ser a les enquestes?

Es duu amb més il·lusió. Un partit amb estructura, amb candidatures a 48 municipis, 41 a Mallorca, sap que hi serà i això encara ens esperona més per demostrar que no ens tenen en compte. Intenten manipular la gent. Ja sabem què fa el CIS.

El punt dèbil d’El Pi és Palma?

Això és un tema reiteratiu. És cert que vam tardar a tenir candidat, però des de fa dos anys tenim una estructura d’unes 250 persones que no han deixat de fer feina, i amb el nostre candidat, Toni Fuster, cada vegada ens acostam més al 5%. A Palma hi serem, serà la sorpresa d’aquestes eleccions.

Notau que se us acosten desencantats del PP?

Se’ns acosten molts desencantats per la sanitat, per l’educació, molta gent del petit comerç i del lloguer turístic, de centredreta i de centreesquerra. Ve gent que ens diu que votava el PP i també el PSOE, gent que s’adona que no hi ha hagut paraula. També se’ns acosten els que volen que defensem la manera de ser d’aquesta terra.

Quin objectiu us fixau en l’àmbit autonòmic, insular i municipal?

Puntuar a les tres illes i ser capaços d’aconseguir un gran pacte amb totes les forces polítiques que siguin necessàries i que inclogui un compromís clar per millorar el finançament, garantir la connectivitat i compensar la insularitat, un pacte per l’educació, un pacte amb els professionals sanitaris, una moratòria de grans superfícies comercials i la regulació dels habitatges vacacionals. No he xerrat de governar, sinó de vetllar per aquestes necessitats imperioses. I encara hi ha una altra qüestió, més global, que és la defensa de la nostra llengua i de qui som. Em preocupa molt un pacte PP-Ciutadans perquè seria pitjor que el que hem tingut: més cap a la dreta i més centralitzador encara.

Ecotaxa sí o ecotaxa no?

Tenim clar que no volem més imposts i tenim clar que no hi ha prou recursos. Si es fes amb consens amb hotelers i touroperadors i es pogués reinvertir en part en el sector turístic, seria bona per a ells, però sense consens no li donaríem suport.

En què us diferenciau del PP?

En 20.000 coses: en el pacte per l’educació, que creim que una tercera llengua s’ha de posar i no imposar... hi ha un rosari més gran que el de Tots Sants. Ens diferencia una cosa molt important: no estam a les ordres d’un senyor de Madrid.

I per què us ha de votar un militant del PP desencantat si després podeu acabar pactant-hi?

I també podem pactar amb el PSOE. Pactarem amb qui es comprometi en les set o vuit coses que he dit. Hi ha molts votants del PP que volen acabar amb el malson de Bauzá.

stats