Política 16/05/2015

El Govern aprova la normativa que desplega la LOMQE a ESO

M. Pinya
2 min
Núria Riera ha aprovat els currículums amb l’oposició del Consell Escolar de les Balears.

PalmaEl penúltim Consell de Govern de la legislatura serví ahir per aprovar els decrets que regulen els currículums d’ESO i Batxillerat de la LOMQE. La consellera d’Educació arriba així a final de curs amb el desplegament normatiu que necessita per fixar quines assignatures s’hauran d’impartir el curs que ve a 1r i 3r d’ESO i a 1r de Batxillerat. Una normativa que arriba tard, segons els directors de Secundària, que han criticat que fins ara han hagut de programar i organitzar el curs que ve sense tenir cap marc normatiu definit. El Consell Escolar de les Illes Balears, màxim òrgan consultiu en la matèria, votà en contra d’aquesta normativa.

Revàlides a ESO i Batxillerat

Una de les principals novetats d’aquesta normativa suposa l’opció de fer Formació Professional a partir de 3r d’ESO; l’agrupació de les assignatures en troncals, específiques i de lliure configuració autonòmica (llengua i literatura catalana); a més de religió o valors ètics. Igualment, s’introdueix una nova revàlida, que serà necessària per obtenir el títol d’ESO, un examen tipus test de 350 preguntes. Els alumnes que optin per la FP Bàsica també hauran de fer la mateixa prova per poder graduar-se, fet que ha provocat moltes crítiques. La LOMQE estarà totalment implantada a Secundària el curs 2016-17.

Pel que fa a Batxillerat, la LOMQE implica la desaparició de la Selectivitat, que se substitueix per una revàlida a final de 2n, que es farà per primera vegada el curs 2016-17, tot i que aquesta vegada no serà necessari superar-la per obtenir el títol de Batxillerat, per bé que sí que es tindrà en compte per accedir a la Universitat. El curs 2017-18 la revàlida ja tindrà plens efectes acadèmics. Igualment es redueixen els itineraris, que es limitaran ara a tres modalitats: Ciències, Humanitats i Ciències Socials i Arts.

stats