PÍNDOLA LEGAL
Portada 11/07/2015

Pirates als taurons

1 min

Des de l’1 de juliol, el Codi Penal ha endurit les penes per a aquells agosarats que utilitzen software sense llicència. Sí, tu que a la teva empresa vas instal·lar una còpia sense pagar de l’Office o tu a qui el teu cunyat et va instal·lar la darrera versió de Windows pirata, sou uns presumptes delinqüents. La pena de presó s’ha duplicat, ha passat d’un màxim de 2 anys a 4. S’ha suprimit un paràgraf que atenuava les penes per aquells perjudicis de poca quantia, per la qual cosa quasi tots es mesuraran amb la mateixa rasadora.

L’Associació de creadors de software no s’ha torbat a començar a espantar el personal aprofitant l’enduriment radical de les penes de pirateria i ha informat que les multes poden arribar a 280.000 € i que els administradors de societats seran responsables personals pels delictes de la seva societat.

Una altra mesura més aparent que efectiva; desproporcionada totalment en fraus a petita escala i que difícilment s’aplicarà en la seva literalitat als jutjats. Qualque cosa cal fer per evitar que quasi la meitat del software a Espanya sigui il·legal, però tirar el cunyat pirata als taurons, no ho sé no ho sé...

stats