Política 31/10/2021

Yllanes sobre el G-20: "Sobren paraules i falten accions valentes"

Destaca les polítiques que estan duent a terme les Balears per garantir la transició energètica

ARA Balears
1 min
Yllanes tendrà un rival per ser cap de llista al Parlament

PalmaEl vicepresident i conseller de Transició Energètica del Govern balear, Juan Pedro Yllanes, ha reclamat als líders del G-20 que apostin per polítiques valentes per frenar el canvi climàtic. A través d'un fil de Twitter, Yllanes ha criticat que "sobren paraules i falten accions valentes" i ha remarcat que "sense determinació per abordar l'escalfament global, la humanitat no té cap opció de futur".

Pel que fa a l'acord assolit durant la reunió dels líders del G-20, el vicepresident del Govern balear ha criticat que reclamin a la ciutadania uns esforços que ells mateixos no estan disposats a fer. "No entenc com pretenen que la ciutadania canviï els seus hàbits, inverteixi en mobilitat elèctrica i posi plaques solars a les seves cases si els líders del G-20 no estan disposats a impulsar el canvi que necessita la lluita contra el canvi climàtic", ha sentenciat al fil de Twitter.

En aquest sentit, Yllanes ha destacat l'aposta del Govern balear per garantir la transició energètica i ha posat l'Arxipèlag com un exemple a seguir. El vicepresident de l'Executiu ha recordat que les Illes passaran en quatre anys d'un 2,5% de producció d'energia renovable a un 25%. A més, ha destacat que les Balears "han dit adeu" al carbó reduint al màxim les hores de funcionament de les centrals tèrmiques mentre arriba la sobirania energètica.

Tot i això, ha reconegut i destacat que "encara queda molta feina per fer en aquest sentit" i ha demanat a tots els residents de les Illes Balears que no "ignorin el debat sobre la transició energètica".

stats