Política 20/03/2019

Vox justifica la censura a ‘Diario de Mallorca’ i l'acusa d’insultar i manipular

El partit ha assegurat que "defensa la llibertat de premsa, ja que no podria ser d'una altra manera"

Ara Balears
2 min
Jorge Camps va qüestionar la jutgessa que digué que les seves paraules també s'haurien d'haver perseguit penalment.ISAAC BUJ

Palma"L'insult, la manipulació i la falsedat de les informacions de 'Diario de Mallorca' respecte de Vox han estat el motiu pel qual no vàrem convidar el mitjà a la roda de premsa". Així ha justificat el partit d'ultradreta el fet que ahir es vetàs l'entrada a un periodista i un fotògraf d'aquest diari a la roda de premsa en què presentaven els seus candidats al Congrés.

En el comunicat asseguren que el mitjà de comunicació es caracteritza per "les seves manipulacions i falsedats informatives" respecte del partit liderat per Jorge Campos. A més, afegeixen que el mitjà ha arribat a la "invenció de notícies per perjudicar el partit", en relació amb la notícia que va publicar el mitjà sobre el presumpte muntatge de Vox de l'agressió a Son Servera d'unes "feministes radicals" a unes joves per no posar-se un llaç lila el 8-M.

A més, han afegit que no varen convidar al mitjà de comunicació a la roda de premsa, no només per aquest motiu sinó també perquè el diari "va demanar expressament" que "eliminàssim del banc de dades el seu correu electrònic". Tot i això, la formació ha assegurat que com a "partit democràtic i constitucional" defensa la llibertat de premsa, ja que "no podria ser d'una altra manera".

"Un atac intolerable"

El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) ha qualificat d'"atac intolerable a la llibertat de premsa i d'informació, recollides a la Constitució" el veto de Vox als treballadors de 'Diario de Mallorca".

En un comunicat, aquest sindicat ha exigit a Vox una rectificació "immediata" i "compromís" perquè una cosa així no torni a passar. L'SPIB ha recordat que la conferència de premsa era un acte públic al qual varen ser convocats "tots els mitjans d'informació pels canals habituals", també el mitjà vetat.

En cas que es repeteixi una situació semblant amb qualsevol partit polític, l'SPIB recomana als professionals de la informació que abandonin l'acte i no cobreixin la informació, en solidaritat amb els companys afectats.

L'SPIB demana als mitjans de les Balears que reconeguin aquest dret als seus treballadors i manté que defensarà els professionals que decideixin "plantar-se davant situacions que atemptin greument contra la llibertat de premsa".

stats