Política 20/11/2023

Vox escenifica la ruptura amb el PP en el ple del Consell de Menorca

De Medrano es vota en contra de la seva designació com a representant del Consell en un òrgan extern

Iván Martín
1 min
Maite de Medrano arribant sola al saló de plens del Consell de Menorca.

MaóEl PP i la consellera de Vox cessada, Maite de Medrano, han escenificat les diferències internes en el primer ple del Consell de Menorca amb els populars en minoria. Una sessió que no passarà a la història per aprovar-se grans qüestions, però sí per posar de manifest que la legislatura es pot fer molt llarga amb la divisió entre la formació d'Adolfo Vilafranca i la d'extrema dreta.

Un dels moments destacats i que escenifiquen el distanciament s'ha viscut quan la consellera de Vox ha votat en contra de nomenaments en els quals estava inclosa; en concret, el referent a la designació del representant del Consell en el patronat de la Fundació Illes Balears Acció Exterior.

De Medrano ha recordat que no farà oposició, que ha estat escollida pels ciutadans "per defensar el programa de Vox, tant si estàs a l'equip de govern com a l'oposició", i ha afegit: "L'objectiu és el mateix, però el camí per materialitzar-lo serà diferent".

Entre les aprovacions que s'han dut a terme destaca la modificació del pressupost per a l'exercici de 2023 i s'ha ratificat la proposta per augmentar el personal necessari per atendre les funcions urgents del Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament de Menorca. De la mateixa manera, s'ha aprovat la proposta d'acord de Més per Menorca sobre el servei d'acompanyament de menors en vols interinsulars.

A més, s'ha aprovat una proposta del PSOE relacionada amb el canvi climàtic i el compliment de l'estratègia Menorca 2030. Per cert, la consellera de Vox ha assegurat que no creu en el canvi climàtic, que "no hi ha consens polític i que les accions de l'ésser humà no hi tenen cap influència".

stats