Educació
Política 27/03/2024

Vox celebra l'esborrany de la lliure elecció de llengua: "Permetrà impartir les assignatures acordades en castellà o català"

Aquest dimarts ha rebut l'esborrany del conseller Antoni Vera

ARA Balears
1 min
Una aula d’una escola a Mallorca.

PalmaEl grup parlamentari Vox a les Balears ha informat que aquest dimarts ha rebut l'esborrany de la resolució que regularà la imminent implantació de la lliure elecció de llengua als centres escolars de les Balears que s'adhereixin al pla. En un comunicat, han explicat que una vegada examinat el contingut del text aquest permetrà impartir les assignatures acordades en castellà o en català, tal com les dues formacions van acordar el mes de novembre passat.

Segons han indicat, l'acord Vox-PP recollia i arreplega la possibilitat d'escollir la primera llengua d'ensenyament, entre català o castellà, en les matèries no lingüístiques de l'àmbit científic i social. La resolució del conseller Antoni Vera es refereix expressament a l'aplicació del decret 92/1997 –conegut com a Decret de mínims–, en la disposició addicional segona del qual s'especifica que els centres educatius podran sol·licitar a l'administració educativa fer en llengua catalana una àrea diferent de Coneixement del Medi Natural, Social i Cultural.

Tal com expliquen, aquesta és la disposició que permetrà que els centres, justificant adequadament al Projecte Lingüístic la seva adhesió al Pla de lliure elecció de llengua, puguin impartir en català àrees diferents de les troncals: Matemàtiques, Coneixements del Medi –a Primària– i Biologia i Geologia, Física i Química o Geografia i Història –a Secundària.

stats