Política 15/01/2021

Villarejo assegura que era coneixedor del "risc" d'un atemptat terrorista a Catalunya

L'excomissari apunta que el CNI va frustrar la infiltració d'una font marroquina

Ot Serra
1 min
L'excomissari José Manuel Villarejo, declarant en el judici sobre presumptes calúmnies contra l'exdirector del CNI

MadridL'excomissari José Manuel Villarejo ha assegurat durant el judici per presumptes calúmnies i denúncia falsa contra l'exdirector del CNI Félix Sanz Roldán que era coneixedor del "risc" que es produís un atemptat terrorista, cosa que, "lamentablement, es va acabar produint", en referència al 17 d'agost del 2017. Villarejo ho ha afirmat en la seva declaració, quan ha posat en context la seva mala relació personal amb el general Sanz Roldán, a qui acusa d'haver filtrat a la premsa el juny del 2017 una fotografia seva quan es trobava en una operació secreta antiterrorista a Melilla.

Villarejo ha circumscrit aquest fet a la guerra personal que mantenien tots dos. Villarejo s'ha remuntat al 2015 quan ha explicat que hi havia una font que els va "avisar del possible atemptat". Durant un viatge, ha relatat, va elaborar diverses notes informatives sobre el risc que alguns imams a Catalunya eren, en realitat, agents dels serveis secrets del Marroc. L'excomissari ha explicat que el CNI va rebaixar la credibilitat d'aquesta font i que va frustrar la possibilitat d'infiltrar aquesta font en aquells cercles.

En la seva declaració, Villarejo s'ha presentat com a víctima d'una campanya del CNI per desprestigiar-lo. Sense concretar, ha asseverat que en una de les seves missions va fer constar en notes internes que hi havia "moviments de diners en què es barrejaven comissions i fons reservats que entenia que s'havien de corregir". Aleshores, ha explicat que un coronel del CNI li va dir: "Has tocat els diners i l'has cagat". "Lamentablement això va arribar al president del govern espanyol i va ser l'inici de la meva caiguda", ha lamentat.

stats