Senat
Política19/10/2022

Vicenç Vidal reclama un IVA diferenciat per a les Balears: "Un de cada cinc illencs és pobre"

Demana mesures per evitar la pobresa a l'Arxipèlag

ARA Balears

PalmaEl senador autonòmic de les Illes Balears, Vicenç Vidal, ha reclamat al Senat que l'Arxipèlag tingui un IVA diferenciat, que s'estenguin els ajuts industrials al sector científic i es diversifiqui el model econòmic. Durant el ple del Senat, al debat que ha tingut lloc durant la compareixença de Pedro Sanchez per explicar les mesures econòmiques i fiscals del govern espanyol, l'ecosobiranista ha assegurat que està "preocupat" per la situació de les classes populars i mitjanes.

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, ha destacat que aquestes persones tenen dificultats per "omplir la gelera, no passar fred i conservar la casa" i ha expressat la seva preocupació davant les dades de pobresa i ha destacat que "un de cada cinc residents a les Illes Balears és pobre". Vidal ha recordat que "l'escut social seria més potent a les Illes Balears si s'hagués complert amb el model de finançament just promès eternament" i que són necessàries "mesures més dràstiques per regular els preus de lloguer i poder atendre d'arrel el problema d'habitatge".

Tot i això, l'ecosobiranista ha volgut destacar també la satisfacció per l'anunci de la part fiscal del REB, encara que ha reconegut que està "inquiet" pels "precedents en incompliments flagrants de l'estat" i ha demanat a Sánchez si "té un pla B per complir la seva paraula si els pressupostos no s'aprovassin i, en conseqüència, la part fiscal no arribàs".