Política19/06/2020

Vicenç Vidal demana que "cessin els atacs de l'Estat als drets lingüístics dels catalanoparlants"

El senador ha fet una crida als senadors de les Balears, el País Valencià, Catalunya i Aragó a secundar una moció conjunta

Ara Balears

PalmaEl senador autonòmic per MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha fet una crida aquest divendres als senadors de les Illes Balears, el País Valencià, Catalunya i Aragó a "unir-se i secundar una moció conjunta reclamant que cessin els atacs de l'Estat a la unitat de la llengua i als drets lingüístics dels catalanoparlants", segons ha expressat.

La proposta del senador arriba dies després de la sentència del Tribunal Suprem que prohibeix al País Valencià dirigir-se en català a Catalunya i a les Illes Balears per comunicar-s'hi institucionalment, i obliga els tres governs a fer-ho en castellà. Aquesta decisió és, per a l'ecosobiranista, "d'extrema necessitat, atesa la constatació que el 2020, a quaranta anys de 'règim autonòmic', continuen els atacs des de l'Administració central de l'Estat als drets lingüístics dels parlants de català".

Cargando
No hay anuncios

Vidal considera que "és una abominació antinatural i anticientífica que l'Estat continuï boicotejant la relació entre els territoris de parla catalana i torpedejant la normalització que correspon a una comunitat lingüística històricament malmenada com la nostra". El senador ha explicat que la moció que presentarà es basa "en una proposta que la Plataforma per la Llengua va fer a diversos agents socials i polítics del país i que prèviament serà consensuada amb tot el teixit associatiu i acadèmic balear".

Cal recordar que el conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, va assegurar en el passat ple del Parlament que el Govern balear es continuarà comunicant en català amb els governs de Catalunya i el País Valencià. Com a protesta per la sentència, els governs català, valencià i balear es van saludar amb un 'bon dia' per Twitter.