Política 22/09/2020

Vicenç Vidal assegura que Espanya rebutja "el 95% de les peticions d'asil polític"

El senador de MÉS per Mallorca ha remarcat que "és una vergonya" i ha demanat a la ministra d'Afers Exteriors si l'operació Aquarius va ser simplement "màrqueting"

Ara Balears
1 min
El senador autonòmic per MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal.

PalmaEl senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha assegurat aquest dimarts que Espanya rebutja "el 95% de les peticions d'asil polític" i ha remarcat que això "és una vergonya". Segons ha informat l'agència Efe, Vidal ha demanat a la ministra d'Afers Exteriors, Arancha González Laya, si l'operació Aquarius va ser simplement "màrqueting".

Durant la seva intervenció, Vidal ha aportat dades i ha assegurat que dels 9.300 refugiats que Espanya es va comprometre a acollir l'any 2015, només n'ha acollit 1.300. Per tot això, el senador de MÉS per Mallorca ha demanat a la ministra una política que "actuï" enfortint les relacions basades en els drets humans i no en els interessos econòmics.

Per la seva part, González Laya ha assegurat que el govern espanyol està impulsant "un gran acord" que permeti gestionar una "migració sòlida, justa i responsable". A més, ha remarcat que treballen amb ONG per alleujar els més desfavorits a la Mediterrània.

stats