Política22/09/2020

Vicenç Vidal assegura que Espanya rebutja "el 95% de les peticions d'asil polític"

El senador de MÉS per Mallorca ha remarcat que "és una vergonya" i ha demanat a la ministra d'Afers Exteriors si l'operació Aquarius va ser simplement "màrqueting"

Ara Balears

PalmaEl senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha assegurat aquest dimarts que Espanya rebutja "el 95% de les peticions d'asil polític" i ha remarcat que això "és una vergonya". Segons ha informat l'agència Efe, Vidal ha demanat a la ministra d'Afers Exteriors, Arancha González Laya, si l'operació Aquarius va ser simplement "màrqueting".

Durant la seva intervenció, Vidal ha aportat dades i ha assegurat que dels 9.300 refugiats que Espanya es va comprometre a acollir l'any 2015, només n'ha acollit 1.300. Per tot això, el senador de MÉS per Mallorca ha demanat a la ministra una política que "actuï" enfortint les relacions basades en els drets humans i no en els interessos econòmics.

Cargando
No hay anuncios

Per la seva part, González Laya ha assegurat que el govern espanyol està impulsant "un gran acord" que permeti gestionar una "migració sòlida, justa i responsable". A més, ha remarcat que treballen amb ONG per alleujar els més desfavorits a la Mediterrània.