Política 26/03/2022

Vicenç Thomàs comandarà la Conferència de Presidències dels Parlaments Autonòmics durant l'any que ve

El president del Parlament balear ha destacat "la importància de donar respostes a un moment global complex"

ARA Balears
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, amb la representació de presidents de parlaments autonòmics de Coprepa.

PalmaEl president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomàs, ha assumit el comandament de la Conferència de Presidències dels Parlaments Autonòmics d'Espanya (Coprepa). És un càrrec el qual ostentarà durant tot l'any que ve, i de fet, a l'hora de prendre'n possessió, ha destacat "la importància de donar respostes a un moment global complex".

La decisió ha estat aprovada per unanimitat per la Coprepa al ple que s'ha duit a terme aquest dissabte al Parlament illenc. Llavors, Thomàs ha destacat l'honor que suposa per ell haver estat elegit per presidir la Conferència, després d'haver passat vuit anys de la darrera vegada que ho va fer el president de la Cambra balear.

A part de la presa de possessió, la sessió plenària de la Coprepa ha servit per aprovar una declaració institucional consensuada, en la qual els diferents parlaments autonòmics s'han compromès a "reforçar el compromís a l'atenció de les demandes socials", desenvolupant un paper significatiu en la resolució dels problemes i en "la defensa dels valors i drets democràtics d'igualtat, llibertat, justícia i solidaritat".

La declaració, alhora, ha tocat diversos temes de l'ordre del dia. En primer lloc, hi ha hagut un apartat per parlar del covid i dels seus efectes. "La pandèmia no pot suposar un retrocés respecte dels avanços en matèria d'igualtat entre dones i homes", ha destacat Thomàs. A més, s'ha parlat del conflicte entre Rússia i Ucraïna, com no podia ser d'una altra manera. En aquest sentit, s'ha condemnat amb total vehemència i s'ha demanat una "resposta coordinada".

Per altra banda, també s'ha tocat el tema dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) "per garantir una estabilitat econòmica i social" amb la transició ecològica. També hi ha hagut temps per recordar l'illa de La Palma i solidaritzar-se després dels desastres que va ocasionar el volcà.

Pla de treball

Segons s'ha informat, per al pròxim mandat el pla de treball de la Coprepra es posicionarà sobre tres eixos: el repte demogràfic, la consecució de la sostenibilitat i la igualtat entre els parlaments, i finalment, en la modernització, digitalització i interconnexions de les assemblees.

stats