Política17/04/2019

Balboa: "L'Estat no pot continuar finançant la LGTBIfòbia"

Balboa ha explicat que el partit demanarà des del Congrés que es retirin les ajudes públiques a totes les entitats que fomentin l'odi i la discriminació cap al col·lectiu

Ara Balears

PalmaLa coalició Veus Progressistes ha expressat aquest dimecres les seves propostes per combatre la LTGBIfòbia. El candidat al Congrés, Guillem Balboa, ha assegurat que Veus Progressistes es compromet a impulsar una llei LGTBI estatal semblant a la balear per establir un mínim de protecció dels drets del col·lectiu a tot l'Estat espanyol i "evitar que es continuï finançant la LGTBIfòbia amb doblers públics".

A més, els partits membres de la candidatura, entre ells MÉS per Mallorca, han explicat que treballaran per ampliar i millorar la norma autonòmica. Durant la roda de premsa que Veus Progressistes ha duit a terme al bar Top de Palma, el candidat ha criticat que "els governs del PP i el PSOE no han considerat prioritari fer una llei estatal contra la LGTBIfòbia tal com demanen les associacions, especialment la Federació Estatal de Gais i Lesbianes".

Cargando
No hay anuncios

Així mateix, Balboa ha explicat que Veus Progressistes demanarà des del Congrés que es retirin les ajudes públiques a totes les entitats que fomentin l'odi i la discriminació cap al col·lectiu. "És inadmissible que la Conferència Episcopal, que es finança amb els doblers públics que rep de l'Estat, empari activitats que fomenten l'odi i la discriminació cap a les persones en funció de la seva orientació sexual, com feia un centre de la diòcesi d'Alcalá de Henares, que pretenia "curar" l'homosexualitat.

Així mateix, l'activista pels drets LGTBI i també membre de la candidatura al Congrés Marcos Augusto ha denunciat que "el posicionament unànime de la Conferència Episcopal justificant la realització dels cursos és simplement aberrant i retrògrada". "A les persones LTGBI ja se'ns ha tractat de malaltes en el passat i la malaltia és, en tot cas, l'homofòbia", ha assenyalat Augusto.