Mobilitat
Política 17/03/2023

Unides Podem proposa mantenir el transport públic gratuït a les Balears "per sempre"

Antònia Jover: "Creim que s'ha de convertir en un servei bàsic, com la sanitat i l'educació"

ARA Balears
1 min
Iván Sevillano, Lucía Muñoz i Antònia Jover

PalmaLa candidata a la presidència del Govern i coordinadora general d'Unides Podem, Antònia Jover, ha anunciat la proposta per mantenir el transport públic gratuït a les Balears "per sempre". "Apostam pel transport públic i creim que s'ha de convertir en un servei bàsic i gratuït, com la sanitat i l'educació", ha assenyalat Jover en una nota de premsa. En aquest sentit, ha explicat que aquesta mesura "afavoreix directament la butxaca de la ciutadania" i que es tracta d'una iniciativa de "justícia social i ambiental".

D'altra banda, el candidat a la presidència del Consell, Iván Sevillano, ha assegurat que enguany la despesa que suposarà la gratuïtat del transport públic serà de 43 milions d'euros, que representa un 0,06% del pressupost de la Comunitat. En relació amb aquest aspecte, ha apuntat que "només amb l'impost a la venda de les cases de luxe, s'estima recaptar 60 milions d'euros, cosa que permetria finançar la mesura del transport públic".

"El transport públic ha estat un èxit a Palma, i així ho avalen les xifres, amb un 55% més de viatgers i 21.400 altres de targetes ciutadanes el mes de gener", ha assenyalat, per la seva banda, la candidata a la batllia de Ciutat, Lucía Muñoz. La candidata també ha assegurat que "tothom té dret a desplaçar-se sense dependre del cotxe i de manera sostenible".

stats