Política 01/04/2022

Unides Podem envia una carta a Felip VI per "tornar al poble" el palau de Marivent

El diputat Rafa Mayoral ha argumentat que seria "un acte de justícia històrica"

ARA Balears
2 min
El diputat d'Unides Podem en el Congrés, Rafa Mayoral, i la vicepresidenta del Parlament balear, Gloria Santiago

PalmaDiputats d'Unides Podem en el Congrés dels Diputats i en el Parlament balear han firmat aquest divendres una carta dirigida al monarca Felip VI on exigeixen "tornar al poble" el Palau de Marivent. Així ho ha anunciat el diputat de la formació morada a la Cambra Baixa estatal, i secretari del partit d'Horitzó Republicà, Rafa Mayoral. "Tornar Marivent al poble de les Balears és un acte de justícia històrica, s'ha de tornar al poble el que és del poble i complir la voluntat de la persona que va donar Marivent a la ciutadania", ha explicat Mayoral.

La carta enviada conté la firma dels diputats de Podem al Parlament balear, a més de les dues representants del partit per les Illes al Congrés, Lucía Muñoz i Antònia Jover –la coordinadora de Podem a les Balears–, i del mateix Mayoral. "Si el palau de Marivent es tornàs a la ciutadania illenca per al gaudi públic, els veïns i veïnes podrien gaudir d'un dels enclavaments privilegiats de l'entorn de Palma", argumenten en el document. "Suposaria un indubtable atractiu per a les Illes i un lloc d'oci per a centenars de milers de persones", afegeixen.

El secretari d'Horitzó Republicà ha assegurat que aquesta "és una demanda que es fa des de fa molt temps", però que "mai" s'havia escrit una "carta directa" a la persona que pot fer-ho –Felip VI. "L'objecte de la donació d'aquest palau era que s'hi construís un museu per la ciutadania, però el 1973 la dictadura franquista decidí entregar-lo a la casa de Joan Carles de Borbó, i així fins avui", ha recordat.

Per la seva banda, la diputada d'Unides Podem en el Parlament, i vicepresidenta de la Cambra, Gloria Santiago, ha destacat que "Espanya camina, sens dubte, cap a un horitzó republicà", i això significa "recuperar els espais que pertanyien a la ciutadania". En aquest sentit, ha considerat que "seria un gest generós i democràtic si Felip VI el posàs a disposició dels seus vertaders propietaris i propietàries".

stats