Tribunals
Política 14/07/2022

El TSJIB dicta que el càrrec de batle de Bauzá no era incompatible amb regentar una farmàcia

D'aquesta manera, es tanca la investigació que reclamava Esquerra Unida

ARA Balears
1 min
El defensor del menor deixà d’informar dels casos de pornografia infantil el 2011

PalmaLa sala contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha donat la raó a José Ramón Bauzá assegurant que era legal que cobràs el sou complet de batle de Marratxí tot i ser el titular de la seva farmàcia. D'aquesta manera, tanca la investigació i defensa que tenia dret a cobrar la dedicació exclusiva quan era batle i no havia de cobrar el sou reduït com denunciava Esquerra Unida.

Així ho ha anunciat Bauzá, a través d'una piulada en el seu compte de Twitter, on assegura que l'esquerra duu 20 anys "perseguint-lo judicialment" per "tenir una altra professió a part de la política". A més ha atacat els que l'han denunciat assegurant que entén que per a ells és una cosa "inèdita" el fet de treballar més enllà de la política.

Cal recordar que en primera instància el jutjat contenciós administratiu sí que va acceptar la denúncia d'Esquerra Unida i va aprovar que es dugués a terme la investigació, però el TSJIB ha donat la raó a Bauzá després que aquest presentàs un recurs. El TSJIB defensa que la reclamació d'Esquerra Unida no estava legitimada, ja que no tenien representació municipal a Marratxí i, per tant, no podia presentar el recurs a l'Ajuntament del municipi.

A més, el 2014 el TSJIB ja va donar la raó a Bauzá quan va cobrar el sou íntegre de president de les Illes Balears i regentar la seva farmàcia.

stats