Política 08/09/2021

Truyol es presenta per liderar MÉS per Palma amb l'aspiració d'integrar-hi "noves sensibilitats"

La regidora de Model de Ciutat es presenta per encapçalar la llista electoral del partit en els comicis de 2023, juntament amb Miquel Àngel Contreras

2 min
Miquel Àngel Contreras i Neus Truyol amb alguns membres de MÉS aquest dimecres a Can Alcover.

PalmaLa regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha presentat a Can Alcover la seva candidatura per encapçalar la llista electoral de MÉS a Ciutat en els comicis previstos per al 2023. El coordinador de l'àrea de Cultura, Miquel Àngel Contreras, serà el número dos de la llista. "Ens presentam amb molta il·lusió, amb l'aval d'haver estat a l'Ajuntament i al partit", ha comentat, i ha reivindicat que el seu equip és d'"esquerres", "sobiranista", "antiracista" i "feminista". Truyol també ha dit que volen sumar gent al projecte, que MÉS "s'obri a noves sensibilitats i persones".

També ha reiterat que el projecte que representen serà capaç de "reforçar" el partit, i ha fet valer l'experiència política que tenen, després de sis anys al Consistori palmesà. "És una fortalesa, perquè la gent demana polítics honestos que defensin els serveis públics i que alhora projectin iniciatives transformadores", ha comentat la regidora.

Truyol ha defensat un canvi del model econòmic de Palma, perquè considera que l'actual és una "fàbrica de temporalitat". "La pandèmia i el canvi climàtic han demostrat que és fràgil", ha afirmat. "Vàrem prohibir els lloguers vacacionals i els hotels al centre, ara cal limitar l'arribada de creuers", ha comentat la candidata, qui ha aprofitat per llançar un dard contra el PSIB. "Volem que canviï el seu cantet, la limitació ha de ser una realitat".

La candidata també ha reclamat més sobirania per a Ciutat. "Palma, com a capital del país, ha de poder decidir més", ha dit, i ha reiterat que el partit està en contra de l'ampliació de l'aeroport de Son Sant Joan "per qüestions ambientals, de pressió humana i per com l'Estat l'utilitza, posant-lo en mans del sector privat".

Miquel Àngel Contreras no s'ha oblidat de la llengua catalana, i ha aclarit que la roda de premsa s'ha fet a Can Alcover de manera "simbòlica", perquè en els darrers dies s'han comès "discriminacions lingüístiques que no són tolerables", referint-se als casos registrats a la salut pública.

stats