Partits
Política 30/01/2024

El Tribunal de Comptes sanciona MÉS per acceptar donacions prohibides per la llei

La formació, que ha reconegut els fets, ha pagat la multa, que ascendeix a 30.000 euros

ARA Balears
1 min
La seu del Tribunal de Comptes

PalmaEl ple del Tribunal de Comptes ha acordat sancionar MÉS per Mallorca per haver acceptat donacions finalistes prohibides per la llei i recollides en els seus informes de fiscalització. Concretament, segons ha recollit Europa Press, la formació ha estat sancionada "per l'acceptació de donacions finalistes, que estan prohibides pels articles 4.2 i 5.1 de la Llei orgànica del 2007 sobre finançament dels partits polítics". La institució fiscalitzadora ha assenyalat que MÉS ha reconegut els fets i ha procedit al pagament voluntari de la sanció, que ascendeix a 30.000 euros.

També s'ha multat el PDeCAT per aquest mateix motiu i Nueva Canarias per no presentar dins el termini i de la manera escaient les seves memòries anuals dels exercicis del 2020 i del 2021; per manca de col·laboració amb el Tribunal de Comptes a la fiscalització dels comptes anuals dels exercicis del 2018 i 2019, i per la manca d'un sistema d'auditoria o control intern en l'exercici del 2020. Aquest control intern no és obligatori, segons s'estableix en l'article 15 de la Llei de finançament de partits, i el seu incompliment ja va motivar l'exclusió del registre de partits polítics que gestiona el Ministeri de l'Interior.

Les resolucions adoptades pel ple de la institució, que presideix Enriqueta Chicano, són firmes en l'àmbit comptable, però són susceptibles de recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Suprem.

stats