Política16/07/2020

Treballadors de l'aeroport de Menorca demanen la reincorporació dels fixos discontinus

Se n'han concentrat una quarantena davant l'edifici d'Aena

Ivan Martin

MaóUna quarantena de treballadors de l'aeroport de Menorca s'han concentrat aquest dijous per reivindicar la reincorporació dels fixos discontinus a l'operativitat de la infraestructura. Així ho ha explicat el portaveu de Comissions Obreres Grup Aena, Ramon Carreras: "Estam decebuts perquè encara no tenim resposta per part de la direcció d'Aena a les demandes traslladades, bàsicament la contractació dels fixos discontinus i els fixos discontinus interins, tot i ser conscients que el trànsit aeri ha davallat els últims mesos a causa del covid-19".

Carreras ha lamentat les mancances de personal i adverteix que el trànsit privat està creixent de manera molt significativa: "La plantilla de tècnics d'operacions, que hauria de ser de 15, actualment és de nou, i es deixa sense cobrir una plaça d'una persona que té una baixa i s'ha desvinculat de l'empresa". D'altra banda, ha qualificat de "problemàtica" la situació de la terminal, on, en aquests moments, l'empresa solament té sis membres de suport d'atenció a passatgers, quan haurien de ser deu.

Cargando
No hay anuncios

A més, assenyalen que amb la reactivació del trànsit, les passarel·les comencen a emprar-se de nou i els encarregats de senyalitzar no disposen del suport dels auxiliars d'usuaris, perquè s'ha reduït gairebé el 50% de la plantilla i no s'hi han incorporat els dos fixos discontinus d'aquesta categoria. Per últim, insisteixen a responsabilitzar l'aeroport de Menorca de continuar a la categoria 7, fet que impedeix que els avions de grans dimensions, generalment els operats per companyies internacionals, aterrin a l'illa. El motiu és senzill, l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) d'Aena ha deixat sense els bombers necessaris per complir la normativa i accedir a la categoria següent.