Política 03/07/2014

Els tècnics d'Hisenda creuen que l'Estat no té voluntat de lluitar contra el frau

Pel sindicat de treballadors del ministeri els canvis impulsats per Montoro són un "pedaç" i insuficients per mantenir la despesa mínima necessària de l'Estat del Benestar

Efe
1 min

MadrdiEl president del Sindicat de Tècnics del Ministeri d'Hisenda (GESTHA), Carlos Cruzado, ha acusat aquest dijous el Govern de l'Estat de no tenir voluntat política per lluitar contra el frau fiscal. Els tècnics consideren que la reforma fiscal impulsada pel ministre d'Hisenda Cristóbal Montoro és "un pedaç que no soluciona cap dels grans problemes del sistema tributari" i assenyalen que els canvis són injustos i insuficients per mantenir el nivell mínim de despesa necessari en un Estat del Benestar.

Gestha reclama a l'Executiu que es es rebaixi el llindar que considera delicte el frau fiscal de 120.000 a 50.000 euros i s'ha mostrat completament contrari a la proposta dels inspectors d'Hisenda d'elevar aquest mínim a 600.000 euros ja que "d'aquesta manera delictes com el cas de la infanta Cristina quedarien molt lluny de ser considerats delicte fiscal".

Així ho ha manifestat el president del Sindicat, Carlos Cruzado, en el curs "Estat i societat davant la crisi i la corrupció", organitzat per la Fundació Universitat Rei Joan Carles.

Els tècnics d'Hisenda ja van denunciar aquest any que l'Agència Tributària Estatal (AEAT) va recaptar 567 milions d'euros menys el 2013 en la seva lluita contra el frau fiscal, cosa que suposa la primera caiguda en 23 anys, des que es va crear l'organisme.

stats