Política 27/06/2022

El Suprem no admet el recurs del Consell que assumirà el manteniment de les carreteres d'Alaior

Demanen a Susana Mora que es deixi d'excuses

Iván Martín
2 min
Imatge de l'ajuntament d'Alaior.

MAÓL'Ajuntament d'Alaior ha demanat al Consell de Menorca que actuï a les carreteres secundàries del terme municipal, després que el Tribunal Suprem no hagi admès a tràmit el recurs presentat per la màxima institució.

El batle d'Alaior, José Luis Benejam, ha recordat que els tribunals han tornat a donar la raó a l'Ajuntament i ha sol·licitat a la presidenta del Consell, Susana Mora, que es deixi d'excuses i prengui mesures al respecte: "La sentència és clara i demanem a Mora actuacions urgents a les carreteres secundàries d'Alaior. Exigim que aquesta setmana comencin amb el desbrossament, ja que han tingut temps per fer-ho". I afegeix: "Fa molts anys que els ciutadans del municipi ens hem sentit discriminats pel Consell, i era una qüestió que es podria haver arreglat sense arribar als tribunals. Tenim queixes, perquè la temporada ha començat i les carreteres no estan desbrossades".

El Consistori va assumir fa unes setmanes el cost de les tasques de desbrossament de la carretera de Torralba, però demanen celeritat al Consell per fer el mateix amb les restants aquest estiu: "Les disculpes competencials i judicials entre administracions no poden suposar una reducció de la seguretat dels usuaris de la carretera. El Consell va poder acatar la sentència al febrer i començar el manteniment de les carreteres, perquè el cost en advocats hauria servit per desbrossar una carretera sencera".

L'Ajuntament d'Alaior va sol·licitar l'any 2010 que el Consell assumís la titularitat de les carreteres que el Pla Territorial Insular (PTI) establia com a xarxa secundària. El Consell desestimà la cessió i el Consistori va interposar un contenciós administratiu que el TSJB va resoldre a favor seu. La institució presentà un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem, que finalment no l'ha admès a tràmit.

stats