8M
Política 08/03/2023

El SOIB Dona sumarà 3,4 milions per contractar 1.000 dones víctimes de violència masclista

Armengol ha defensat que a les Balears "s'hagi consolidat un nou dret per a les dones que han viscut una situació de violència"

ARA Balears
1 min
Francina Armengol aquest dimecres en el Consolat de Mar

PalmaEl programa SOIB Dona, que permet donar feina a dones víctimes de violència masclista, sumarà aquest any 3,4 milions al pressupost que tenia destinat amb l'objectiu de poder contractar 1.000 dones. Ho ha anunciat aquest dimecres la presidenta del Govern, Francina Armengol, després de reunir-se amb representants d'administracions, entitats i empreses implicades en aquest programa.

Des del 2018, el programa SOIB Dona ha permès la contractació de més de 800 dones víctimes de violència masclista. En el marc de la commemoració del Dia de la dona, la presidenta ha defensat que a les Balears s'hagi consolidat "un nou dret per a les dones que han viscut una situació de violència i que els permet crear un nou projecte de vida".

De fet, i en sintonia amb la missió de garantir la igualtat d'oportunitats de totes les persones aturades, així com de donar servei a tots els col·lectius amb circumstàncies especials, el SOIB va posar en marxa el 2018 una línia de subvencions nova a tot el país, en el marc del programa SOIB Dona, de la qual ja s'han publicat quatre convocatòries plurianuals.

A la suma de tots aquests períodes, el Govern, a través del SOIB, ha destinat gairebé 30 milions d'euros a inserir en el mercat laboral 805 dones, encara que amb l'ampliació d'aquest any s'aspira a cobrir les necessitats d'un total de 1.000 dones víctimes de violència masclista, amb la contractació, durant un any, en un lloc de treball que permeti sortir d'una situació de violència i "iniciar una nova vida amb la garantia d'un lloc de treball estable".

stats