Polèmica
Política 17/03/2023

Sofía Alonso renuncia a presentar-se al procés d'estabilització de l'IMAS per evitar "males interpretacions"

La decisió arriba després de la polèmica generada per les queixes de diversos partits

ARA Balears
1 min
La directora insular de Persones Grans, Sofía Alonso.

PalmaLa consellera insular de drets socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Sofía Alonso, ha anunciat aquest divendres que renuncia a participar en el procés d'estabilització del l'IMAS. A través d'una piulada al seu perfil personal de Twitter ha detallat que ha pres aquesta decisió per evitar "qualsevol mala interpretació fonamentada en la mala fe".

Alonso ha detallat que com a treballadora de l'IMAS des del 2006 havia exercit el seu dret legal a presentar-se al procés d'estabilització, però que la polèmica generada després que alguns partits criticassin la decisió de presentar-se ha fet que renunciàs a aquesta opció. La consellera ha recordat que aquest procés està regit pels principis d'igualtat, mèrit i capacitat i que, per tant, el seu càrrec no tindria cap pes dins el procés, però ha renunciat per evitar nous atacs de la dreta.

Tot i la renúncia, el Partit Popular ha demanat la dimissió d'Alonso i ha assegurat que només ha renunciat perquè l'han "enxampat". Per la seva banda, Vox ha demanat a la consellera que convoqui el Consell Rector de l'IMAS per analitzar el cas.

stats