Política 19/05/2022

Els socialistes de Palma celebren 130 anys "de lluita" i demanen "frenar l'extrema dreta"

A l'acte hi ha acudit l'exlehendakari Patxi López

2 min
Patxi López, Francina Armengol, José Hila i Catalina Cladera en l'acte d'aquest dijous

PalmaL'agrupació socialista de Palma ha celebrat aquest dijous el 130è aniversari des que es va constituir, "una data important per als socialistes i per a la ciutat", segons ha destacat el batle de la capital balear, José Hila. A l'acte hi ha acudit l'exlehendakari Patxi López, actual diputat en el Congrés, a més de la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera. "Des del principi hem lluitat per la gent", ha remarcat Hila.

El batle de Ciutat ha recordat la figura de Ramon Aguiló, el dirigent socialista que va estar al capdavant de la capital amb l'arribada de la democràcia i que "va canviar Palma". "En el segle XXI ens ha tocat lluitar per la sostenibilitat i els serveis públics. Hem d'avançar en els drets i no retrocedir", ha exposat Hila. En aquest sentit, ha recalcat que "amb l’amenaça de la ultradreta som conscients que el que s’ha conquerit es pot perdre, i això ens motiva més per avançar i continuar lluitant".

Per part seva, López ha agraït en la seva intervenció davant els mitjans la invitació per celebrar l'aniversari dels socialistes de Palma. Qui va ser lehendakari ha fet incís en els 143 anys d'història del PSOE a escala estatal, que "no han estat fàcils" per la successió del cop d'estat al govern de la II República, la Guerra Civil i la dictadura franquista. Seguint el fil d'Hila, ha subratllat que, "quant tenim una extrema dreta que anuncia un retrocés i posa en valor la dictadura, s'ha de frenar els que volen retallar drets i llibertats".

Tot i l'arribada de la democràcia a finals dels 70, López, que va viure el terrorisme basc d'ETA, ha posat en valor aquesta lluita per combatre'l. Així, ha recordat que un dels seus primers viatges com a cap de l'executiu del País Basc va ser a causa de l'atemptat perpetrat a Calvià per part de la banda terrorista, que va posar fi a la vida de dos guàrdies civils. "Afortunadament, això ha passat a la història i els demòcrates vàrem vèncer el terrorisme", ha destacat.

stats