Política 04/12/2021

Els socialistes celebren "haver fet història" i miren cap a les eleccions de 2023

Mercedes Garrido s'acomiada de la secretaria general de la Federació Socialista de Mallorca, que passarà a estar en mans de Catalina Cladera

2 min
Mercedes Garrido, al centre, al final del seu discurs.

PalmaEl PSIB vol continuar "fent història" a Mallorca. Si no, com a mínim ho vol Mercedes Garrido, que s'ha acomiadat de la secretaria general de la Federació Socialista de Mallorca aquest dissabte encoratjant la militància a continuar fent feina "perquè la gent de la nostra illa s'ho mereix". Ho ha fet en el marc del 14è Congrés dels socialistes. La ja ex secretària general ha defensat l’informe de gestió, que els 169 delegats, en representació de la militància, han aprovat per unanimitat. El PSIB té la mirada posada en les eleccions del 2023. “No podem perdre de vista que el nostre és un projecte de llarga mirada, transformador i progressista, que no s’esgota en un tercer mandat”, ha apuntat.

Garrido ha celebrat que el partit hagués aconseguit el que fins fa poc "semblava una quimera": que les forces de l’esquerra, amb un PSIB-PSOE al capdavant, repetissin govern a Mallorca i a la Comunitat Autònoma. "Aquesta és la gran victòria del 13è mandat”, ha dit. “Anam cap a la tercera”, ha assegurat. La socialista també ha volgut ressaltar la feina feta en el si de la Federació Socialista de Mallorca per construir “un partit més fort, unit i cohesionat amb unes agrupacions locals actives amb la màxima implantació als territoris i amb la capacitat de transformar a millor la vida de la gent”.

La confiança de més de 90.000 mallorquins que va fer que el PSIB-PSOE fos primera força política per primera vegada ha fet possible que els socialistes de Mallorca hagin adquirit durant els darrers quatre anys “una nova dimensió”, segons les paraules de Garrido. “Abans érem líders de les forces de progrés, ara ho som del tauler polític”, ha manifestat, una consideració que està carregada de "responsabilitat".

Finalment, Garrido ha reconegut que avui posa "fi a una etapa" i ha tingut paraules de reconeixement per a Catalina Cladera, que li agafa el relleu. “Liderarà els socialistes qui millor ho pot fer, una dona valenta, amb una experiència demostradíssima, amb una capacitat de feina com poques i amb una estima a les sigles i a la seva terra que farà que tot allò que somiam sigui realitat en poc temps. És tot un honor donar-te el relleu, Catalina”, ha conclòs Garrido.

A l’acte d’inauguració també hi ha intervingut el secretari d’Organització de la Federació Socialista de Mallorca, Miquel Àngel Coll; el batle de Lloseta, Txema Muñoz; i els secretaris generals de CCOO i UGT a les Illes Balears, José Luis García i Lorenzo Navarro.

stats