El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya manté el màxim de sis persones per a les trobades

El TSJC avala les restriccions per evitar que la desescalada sigui “abrupta i incontrolada”

1 min
Un cambrer servint els clients a la terrassa d'un bar de Barcelona.

BarcelonaTot i la fi de l'estat d’alarma dissabte a la mitjanit, continuaran prohibides les trobades de més de sis persones. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat les restriccions pel covid que necessitaven la ratificació dels jutges: el límit de màxim sis persones a les trobades i els aforaments al 50% als actes religiosos. La Fiscalia Superior ja havia anunciat que veia bé mantenir les dues mesures els pròxims 15 dies i el TSJC també s'hi ha mostrat favorable. La sala contenciosa administrativa de l'alt tribunal ha decidit emparar-les perquè considera "molt lleu" la repercussió que poden tenir en el dret de reunió i en la llibertat religiosa, cosa que "potser no hauria resultat possible" si haguessin sigut més restrictives.

El TSJC assegura que la Generalitat ha demostrat "la legalitat, la necessitat, la idoneïtat i la proporcionalitat" de les dues mesures. Explica que el Govern ha aportat un informe de l'Agència Catalana de Salut Pública que recull que la pandèmia, tot i tenir "signes evidents de remissió", encara presenta "elements preocupants que aconsellen evitar que la fi de l'estat d'alarma pugui desembocar en una desescalada abrupta i incontrolada".

D’aquesta manera, les dues mesures continuaran a partir de diumenge, quan ja s'haurà acabat l’estat d’alarma. En canvi, com va anunciar el Govern fa dos dies, el toc de queda i el confinament perimetral de Catalunya deixaran d’aplicar-se. A més, a partir de diumenge es produirà la reobertura dels bars i restaurants per sopar, perquè els establiments podran tornar a tenir clients fins a les 11 de la nit.

stats