El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya manté el màxim de sis persones per a les trobades

El TSJC avala les restriccions per evitar que la desescalada sigui “abrupta i incontrolada”

BarcelonaTot i la fi de l'estat d’alarma dissabte a la mitjanit, continuaran prohibides les trobades de més de sis persones. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat les restriccions pel covid que necessitaven la ratificació dels jutges: el límit de màxim sis persones a les trobades i els aforaments al 50% als actes religiosos. La Fiscalia Superior ja havia anunciat que veia bé mantenir les dues mesures els pròxims 15 dies i el TSJC també s'hi ha mostrat favorable. La sala contenciosa administrativa de l'alt tribunal ha decidit emparar-les perquè considera "molt lleu" la repercussió que poden tenir en el dret de reunió i en la llibertat religiosa, cosa que "potser no hauria resultat possible" si haguessin sigut més restrictives.

Cargando
No hay anuncios

El TSJC assegura que la Generalitat ha demostrat "la legalitat, la necessitat, la idoneïtat i la proporcionalitat" de les dues mesures. Explica que el Govern ha aportat un informe de l'Agència Catalana de Salut Pública que recull que la pandèmia, tot i tenir "signes evidents de remissió", encara presenta "elements preocupants que aconsellen evitar que la fi de l'estat d'alarma pugui desembocar en una desescalada abrupta i incontrolada".

D’aquesta manera, les dues mesures continuaran a partir de diumenge, quan ja s'haurà acabat l’estat d’alarma. En canvi, com va anunciar el Govern fa dos dies, el toc de queda i el confinament perimetral de Catalunya deixaran d’aplicar-se. A més, a partir de diumenge es produirà la reobertura dels bars i restaurants per sopar, perquè els establiments podran tornar a tenir clients fins a les 11 de la nit.