Política 24/06/2017

Un sector crític d'IU demana a Garzón que deixi de ser "subaltern" de Pablo Iglesias

El coordinador federal del partit admet que hi ha d'haver un repartiment més "equitatiu" dins d'Units Podem

Ara
2 min
El coordinador federal d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl sector crític amb més suports dins d'Esquerra Unida (IU), IU Sí amb Més Força, toca el crostó al líder del partit, Alberto Garzón, després que el seu protagonisme dins el grup parlamentari del Congrés estigui eclipsat per les cares visibles de Podem.

El corrent, que representa el 21% d'IU, emplaça Garzón a buscar la "diferència" respecte de la formació lila i a treballar per situar el partit en un pla d'igualtat amb Podem. En l'assemblea politicosocial que celebra aquest dissabte la formació comunista, fonts crítiques han explicat a l'agència Efe la petició feta a Garzón perquè no sigui un "subaltern" de Pablo Iglesias.

Aquesta anàlisi ja la va fer el mateix coordinador federal del partit en el seu informe anual, en què apunta la necessitat de guanyar "identitat" i marcar "perfil propi" en el si de la confluència parlamentària. "Agraïm molt a Garzón que ara pensi que s'ha de fer més visible i enfortir el nostre discurs", han apuntat des d'IU Sí amb Més Força.

Ni Garzón ni el sector crític, liderat per l'eurodiputada Paloma López, creu que hagi sigut un error la coalició amb Podem, i no tenen cap problema perquè es repeteixi en les pròximes eleccions municipals i autonòmiques. Ara bé, sí que alerten que l'acostament a la formació lila ha provocat que es deixin de banda "cavalls de batalla" d'IU, que sempre han sigut posar el focus en els treballadors i les classes més desfavorides.

Per al corrent crític, també cal deixar clar que l'objectiu no és "quedar-se com a primera força de l'oposició", sinó "desbancar" el PP. Un objectiu que, creuen, "no es percep" en l'estratègia que ha seguit Iglesias des de les eleccions del desembre del 2015 i la repetició dels comicis el juny del 2016.

stats