Política 09/02/2022

Satisfacció a Més per Menorca pel compromís del Govern d'especificar les inversions per illes

Denuncien que la inversió a l'illa no supera el 2% del total disposat

Iván Martín
1 min
Josep Castells és diputat de Més per Menorca.

MAÓLa formació política Més per Menorca s'ha mostrat satisfeta per l'aprovació en el Parlament d'una proposició no de llei (PNL) que compromet el Govern Balear a fer públiques durant el primer trimestre de l'any les inversions per illes corresponents al pla estratègic autonòmic, dotat amb un total de 1.146 milions d'euros. A més, els menorquinistes també han obtingut el compromís de l’Executiu de publicar aquesta informació cada vegada que s’aprovi un nou projecte.

El diputat Josep Castells ha lamentat el greuge que pateix Menorca: "És especialment rellevant si tenim en compte que les Balears, per la seva condició geogràfica, són un territori discontinu i, per tant, les inversions que es fan a Mallorca no està clar que tinguin un impacte positiu sobre la resta d’illes".

Els sobiranistes consideren que els nombres que el Govern ha fet públics no són clars i denuncien que és impossible saber, de manera oficial, el destí dels doblers. Segons els càlculs de Més per Menorca, 706 dels 1.146 milions d'euros es destinaran a Mallorca, mentre que la inversió a Menorca no superaria el 2% del total, una quantitat que "discrimina" l'illa. Davant la negació del Govern, el partit menorquinista va presentar aquesta proposta, que ha estat aprovada per unanimitat a la comissió d'hisenda del Parlament.

stats